U bevindt zich hier: Home

Startpunt

Welkom bij His Voice

Gospelkoor “His Voice” uit Alblasserdam is opgericht in augustus 1996. Het koor bestaat uit circa 80 enthousiaste zangers en zangeressen van 25 jaar en ouder. Tussen de leden heerst een sterke onderlinge verbondenheid, omdat we samen één doel hebben: zingen en musiceren voor onze God en Schepper en op die manier het evangelie doorgeven.

De muzikale leiding is in handen van Jaco Mulder uit Emmeloord en het koor wordt begeleid door een vaste band bestaande uit piano, (bas)gitaar en slagwerk.

Het repertoire van het koor is zeer afwisselend. Van rustige a-capella nummers tot swingende gospels. "His Voice" brengt vaak iets unieks, omdat veel van de liederen door onze eigen dirigent zijn geschreven of gearrangeerd. Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, worden de meeste liederen met beleving gezongen in het Nederlands en Engels

Naast het organiseren van eigen concerten, verleent "His Voice" regelmatig haar medewerking aan kerkdiensten en verschillende andere Christelijke activiteiten. Zo hebben we meegewerkt aan diverse opnames van het EO televisieprogramma “Nederland zingt”.

In 2000 hebben we, in samenwerking met twee andere koren van onze vorige dirigent. Martin de Jong, de kerst CD “Child of Calvary” uitgebracht. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan hebben we in november 2006 onze eerste eigen CD “Flame of Love” uitgebracht. In november 2011 vierden we ons 15-jarig jubileum. In 2015 hebben we samen met Gospelkoor Genesis de musical "De Bevrijding" uitgevoerd.