U bevindt zich hier: Home

Startpunt

Welkom bij His Voice

Gospelkoor “His Voice” uit Alblasserdam is opgericht in augustus 1996. Het koor bestaat uit circa 85 enthousiaste zangers en zangeressen van 25 jaar en ouder. Tussen de leden heerst een sterke onderlinge verbondenheid, omdat we samen één doel hebben: zingen en musiceren voor onze God en Schepper en op die manier het evangelie doorgeven. De muzikale leiding is in handen van Jaco Mulder uit Emmeloord en het koor wordt begeleid door een vaste band bestaande uit piano, (bas)gitaar, slagwerk en synthesizer. Het repertoire van het koor is zeer afwisselend. Van rustige a-capella nummers tot swingende gospels. "His Voice" brengt vaak iets unieks, omdat veel van de liederen door onze eigen dirigent zijn geschreven of gearrangeerd. Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, worden de meeste liederen gezongen in het Nederlands en Engels. Naast het organiseren van eigen concerten, verleent "His Voice" regelmatig haar medewerking aan kerkdiensten en verschillende andere Christelijke activiteiten. Zo hebben we meegewerkt aan diverse opnames van het EO televisieprogramma “Nederland zingt”. In 2000 hebben we, in samenwerking met twee andere koren van onze dirigent, de kerst CD “Child of Calvary” uitgebracht. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan hebben we in november 2006 onze eerste eigen CD “Flame of Love” uitgebracht. In november 2011 vierden we ons 15-jarig jubileum.

“GO TELL IT”, zegt het voort!!

De volkskerstzang in Alblasserdam krijgt een doorstart en wel op zaterdag 20 december om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Blokweerweg 75 in Alblasserdam.

In gezamenlijk overleg met onze oud-burgemeester Blase heeft Gospelkoor His Voice het initiatief op zich genomen om de bijna  een eeuw oude traditie weer in een nieuw en modern jasje te steken.

Het is een Volkskerstzang  voor “alle Albasserdammers, ongeacht afkomst of religie waarbij sfeer en ambiance het samenzijn en de onderlinge verbondenheid bevorderen in het licht van de kerstgedachte”.

De samenwerkende kerken Alblasserdam ondersteunen dit project van harte.

Gospelkoor His Voice én Soli Klassiek, een onderdeel  van de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria, zorgen voor de muzikale omlijsting onder leiding van dirigent Jaco Mulder.

De band die het koor zal begeleiden zal bestaan uit:

gitarist Geert van Wijngaarden, pianist Pieter Blokland, drummer Niels de Ruiter, bassist Joop de Zwaan. De techniek is in handen van Erik van Eijsden en Bart Borselaar.

Kortom een avond met veel samenzang van bekende kerstliederen, koorzang en muziek.

Ds. J. H Reijm is de spreker deze avond en zal een korte meditatie houden in hedendaagse taal.

Vanaf 19.30 uur zorgen de vuurkorven  en Soli Klassiek  voor een warm onthaal op het plein voor de kerk. En zal u een warme choco of glühwein worden aangeboden terwijl u kunt luisteren naar bijpassende muziek.U wordt van harte uitgenodigd mee te zingen en het alom bekende verhaal  verder te vertellen.

De toegang is gratis. Bij de uitgang zal gecollecteerd worden voor de Voedselbank in Alblasserdam.