U bevindt zich hier: HomeNieuws

Passieconcerten

In 2019 zal ons Passieproject centraal staan.

We zullen 3 uitvoeringen geven in 3 verschillende kerken in de lijdenstijd

Het is een zeer bijzonder project waarin het Passieverhaal door prachtige muziek en indrukwekkende teksten tot leven komt.

Twee Amerikaanse muziekstukken “The power of the cross en “In my place”zijn speciaal voor deze uitvoeringen in het Nederlands vertaald om u/jou mee te nemen aan de voet van het kruis. Want daar gebeurt het!

Lijden....sterven.....en 3 dagen later Zijn opstanding!

We worden meegenomen door de omstanders, zoals Petrus ......maar meer nog vanuit het perspectief van de Vader, GOD.

We worden uitgenodigd om in de ogen te kijken van Jezus, te ontdekken dat op Golgotha genade en recht elkaar ontmoeten, en te ervaren dat Gods onmetelijke liefde voor een ieder geldt.

 

Om HEM, het Lam van God te aanschouwen, die door de kracht van het kruis de dood heeft overwonnen tot redding van de wereld.

 

         Dat is wat het passieverhaal ons te zeggen heeft op een dag als vandaag!

 

                         En dat geldt .........OOK VOOR U/JOU !

 

zondag     24 maart  Nunspeet         19:00 uur   

zondag     07 april    Alblasserdam  17.00 uur

 

zaterdag  13 april     Ridderkerk      19.30 uur

 

We zijn weer gestart !!!

Maandag 27 augustus  zijn we weer gestart met de repetities met vooraf een heerlijk Chinees buffet. Een culinaire start van het seizoen is een jaarlijkse traditie geworden en wordt door ons als leden dan ook zeer gewaardeerd. Eline en Hinke , heel veel dank voor jullie inzet!!

Dit jaar zal in het teken staan van een mooi project, een PAASPROJECT dat uitgevoerd zal worden in de lijdenstijd.

Het Paasproject is een samenvoeging van 2 Amerikaanse projecten “The power of the cross”en “In my place” waarbij het publiek wordt meegenomen naar de voet van het kruis.

Door de prachtige muziek en indrukwekkende teksten wordt het paasverhaal tot leven gebracht . Het project wordt geheel vertaald en wordt in het Nederlands gezongen.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend voor 1 seizoen lid worden en mee repeteren voor dit unieke Paasproject en dit een aantal keren mee uitvoeren.

Maar voor iedereen die van zingen houdt, kom gerust vrijblijvend luisteren op een van onze repetitieavonden.

Alle zangpartijen staan op de website van onze dirigent. Een belangrijk steuntje in de rug voor nieuwe leden

Ook de onderlinge band vinden we belangrijk, ontmoeten, omzien naar elkaar. Noem het maar de drie O’s. We horen dit vaak terug van onze leden.

We repeteren van 20.00 uur  tot 22.00 uur  in de Ontmoetingskerk, Blokweerweg 70 in Alblasserdam

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Bijzondere Open Repetitieavond Gospelkoor His Voice

Gospelkoor His Voice organiseert op maandag 18 juni een Open Repetitieavond van

20.00 uur tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam.
Deze open avond wordt georganiseerd omdat het koor volgend jaar een bijzonder project, een Paasproject wil gaan uitvoeren in de lijdenstijd.

Het Paasproject is een samenvoeging van 2 Amerikaanse projecten “The power of the cross”en “In my place” waarbij het publiek wordt meegenomen naar de voet van het kruis.
Door de prachtige muziek en indrukwekkende teksten wordt het paasverhaal tot leven gebracht . Het project wordt geheel vertaald en wordt in het Nederlands gezongen.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend voor 1 seizoen lid worden en mee repeteren voor dit unieke Paasproject en deze een aantal keren mee uitvoeren.
We zien uit naar bijzondere uitvoeringen waarin het Paasevangelie centraal staat.
Voor meer informatie kunt u terecht bij ons secretariaat , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tenny en Sylvia delen passie bij His Voice

Er stond een mooi artikel in de Vonk:

Alblasserdam - Bestuursleden Tenny Kortleve (55) uit Oud-Alblas en Sylvia Versluis (47) zijn zo enthousiast over hun koor, dat ze er graag meer over vertellen. Gospelkoor His Voice is opgericht op 26 augustus 1996 en vierde op 5 november 2016 haar 20-jarig jubileum. Tenny is er vanaf het eerste uur bij, Silvia volgde in 2004. Het koor heeft rond de 75 leden en repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam.

Tenny: "Na de oprichting, liep het meteen als een trein, en zaten we binnen drie maanden vol. Tot 2002 hadden we zelfs een wachtlijst." Sylvia: Er waren hier wel andere koren, maar wij waren hier het eerste gospelkoor."
Sylvia zingt al vanaf haar vijfde jaar. "In Breukelen, waar ik vandaan kom, was een gospelkoor met de minimum leeftijd van 16 jaar. Ik stond al te trappelen vanaf mijn veertiende. Het koor had toen een ledeninzinking en daarom mocht ik er toch bij als veertienjarige. Vanaf 2002 wonen we in Alblasserdam en toen ik His Voice eind 2003 voor het eerst hoorde, gaf ik me meteen op."
Tenny: "Het gaat bij ons koor om uitstraling en beleving. We proberen door onze houding uitdrukking te geven aan wat we zingen. Wat we terug krijgen is dat onze leden zeggen, dat ze door het zingen gevoed worden in hun in geloofsbeleving. We geven alle eer aan God." Sylvia: "Het is zo'n goed begin van de week, die beleving neem je mee naar huis. Ik noem wat wij doen ook wel 'zingend evangeliseren'. "Ja", vult Tenny aan: "We brengen door ons zingen onze passie voor God tot uitdrukking. Voor elke stemming is er wel een lied." Zelf heeft ze veel met het door Jaco geschreven 'God is trouw'. Sylvia noemt 'Hallelujah To The Lamb'. "Dat komt altijd weer terug en kan nog steeds vanuit je tenen komen. Het lied 'Zullen we ruilen?' vind ik ook erg mooi."
Jaco Mulder uit Emmeloord is vanaf 2010 dirigent van het koor. Hij schrijft zelf ook liederen. Het repertoire bestaat naast liederen van zijn hand uit pittige gospels, rustige aanbiddingsliederen en ballads. His Voice verzorgt zes à acht uitvoeringen per jaar. Op 10 december is er om 17.00 uur in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam een adventsdienst. Op 2 oktober beginnen de repetities voor de kerstuitvoeringen alweer. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom!
Meer informatie op www.hisvoice.nl en op hun Facebookpagina.