U bevindt zich hier: HomeNieuwsTenny en Sylvia delen passie bij His Voice

Tenny en Sylvia delen passie bij His Voice

Er stond een mooi artikel in de Vonk:

Alblasserdam - Bestuursleden Tenny Kortleve (55) uit Oud-Alblas en Sylvia Versluis (47) zijn zo enthousiast over hun koor, dat ze er graag meer over vertellen. Gospelkoor His Voice is opgericht op 26 augustus 1996 en vierde op 5 november 2016 haar 20-jarig jubileum. Tenny is er vanaf het eerste uur bij, Silvia volgde in 2004. Het koor heeft rond de 75 leden en repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam.

Tenny: "Na de oprichting, liep het meteen als een trein, en zaten we binnen drie maanden vol. Tot 2002 hadden we zelfs een wachtlijst." Sylvia: Er waren hier wel andere koren, maar wij waren hier het eerste gospelkoor."
Sylvia zingt al vanaf haar vijfde jaar. "In Breukelen, waar ik vandaan kom, was een gospelkoor met de minimum leeftijd van 16 jaar. Ik stond al te trappelen vanaf mijn veertiende. Het koor had toen een ledeninzinking en daarom mocht ik er toch bij als veertienjarige. Vanaf 2002 wonen we in Alblasserdam en toen ik His Voice eind 2003 voor het eerst hoorde, gaf ik me meteen op."
Tenny: "Het gaat bij ons koor om uitstraling en beleving. We proberen door onze houding uitdrukking te geven aan wat we zingen. Wat we terug krijgen is dat onze leden zeggen, dat ze door het zingen gevoed worden in hun in geloofsbeleving. We geven alle eer aan God." Sylvia: "Het is zo'n goed begin van de week, die beleving neem je mee naar huis. Ik noem wat wij doen ook wel 'zingend evangeliseren'. "Ja", vult Tenny aan: "We brengen door ons zingen onze passie voor God tot uitdrukking. Voor elke stemming is er wel een lied." Zelf heeft ze veel met het door Jaco geschreven 'God is trouw'. Sylvia noemt 'Hallelujah To The Lamb'. "Dat komt altijd weer terug en kan nog steeds vanuit je tenen komen. Het lied 'Zullen we ruilen?' vind ik ook erg mooi."
Jaco Mulder uit Emmeloord is vanaf 2010 dirigent van het koor. Hij schrijft zelf ook liederen. Het repertoire bestaat naast liederen van zijn hand uit pittige gospels, rustige aanbiddingsliederen en ballads. His Voice verzorgt zes à acht uitvoeringen per jaar. Op 10 december is er om 17.00 uur in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam een adventsdienst. Op 2 oktober beginnen de repetities voor de kerstuitvoeringen alweer. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom!
Meer informatie op www.hisvoice.nl en op hun Facebookpagina.